Sabtu, 11 Disember 2010

Hijrah 1432


Hijrah 1432


Jika dilihat pada tajuk

Mungkin agak terlewat post aq kali nie

Tapi bukan bermakna aq tidak boleh luahkan perasaan aq disinikn?

Hmm..ntahla..

Hari nie (7 hari yang lepas) mood aq down sangat2..

Mungkin kerana terasa seperti kisahku yang lalu berulang kembali..

Mereka yang betul2 update pada status aq di facebook mungkin menyedari hal ini..

Aq sering kali terasa tewas di medan perasaan sendiri

Medan yang dimulakan dengan senyuman dan diakhiri dengan air mata..

Mungkin agak janggal jika lelaki menangis hanya disebabkan sebuah hubungan yang tidak pasti..

Tp aq betul2 salute jika ada lelaki yang sebegini..

Dia sememangnya ikhlas dalam percintaannya..

Perempuan mudah untuk memberi kasih

Mudah juga untuk memusnahkannya

Ramai yang berkata padaku

"Is..xsemua perempuan camtu"

No~! Semuanya sama jer! Pengalamanku telah membuktikannya

Bukannya berniat untuk membela kaum sejenisku

Tapi segalanya telah terbukti

Mereka hanya pandai memberi harapan namun mereka jua yang menghancurkannya

Perit bukan?

Namun apakan dayaku sekarang

Berani buat berani tanggung ar padahnya

Sape suruh kapel dulu huhu

Hmmm..bukan masalah kapel sebenarnya

Ianya masalah kesetiaan

Kecewa mmg kecewa la

Aq sangat2 xsangka orangnya begitu sekali

Salah aq ker semuanya jadi begini?

Arghh.. aq xpasti kenapa aq perlu ingat pada dia

Yang pasti dia mmg kejam

Hati nie pernah rasa benci pada wanita

Tp xadil hanya kerana beberapa orang yang memperlakukan daku sebegini aq perlu hukum semua perempuan sekali

Cuma salah ker aq dapat mereka yg membalas cinta yg setimpal dengan apa yang diberi?

Xpela..biarlah ianya berakhir..

Daku ingin mulakan tahun baru ku ini dengan azam baru

Semangat untuk belajar dan mengejar cita2..

Biar mereka menyesali apa yang telah mereka lakukan

Hijrah 1432 memberiku erti yang mendalam mengenai cinta

Untuk bersabar atas apa yang telah berlaku

Segalanya akan berakhir....dakukan peroleh kebahagiaan

6 ulasan:

  1. Assalamua'laikum..
    waa..dahsyat2..hmm..tabah2kan la hati tu..tapi harus diingat..cinta ibu xkan musnah sampai bila2 yer..so..semua perempuan x sama..ehehehe...

    BalasPadam
  2. waalaikumussalam...

    hmmm...harap2 begitulah... cinta dunia xkan kekal..

    BalasPadam
  3. assalamualaikum...
    jgn hnye disbbkn sorang peempuan awk benci pd semua perempuan yg ade kat dlm dunia ni....x semua perempuan cmtu....bnyk agi perempuan yg lebih baik darinye....cinta manusia x kekal abadi tp cinta kite pada ALLAH adlah cinta yg kekal abadi.....

    BalasPadam
  4. huhu... tp hakikatnye sangat menyedihkan

    BalasPadam
  5. ngt awk sorang yg kene camtu??sy ni agi la teruk tau bile hati dan perasaan di permainkn...sgt2 la saket lau awk nk tau....tp sy cube tok bgkit semula supaya semua tu hilang dalm diri sy...mse tu sy da x tahan ase nk bunuh diri je tau sbb tension sgt2....hati tu ape tah agi la bertmbah saket...
    pape pon all is well :)

    BalasPadam
  6. assalamualaikum.....
    sy tau pe yg awk ase......
    sy fhm pe yg awk penah lalui sbb sy pun penah cmtu.......tp ngt la awk jgn lupe pd org yg da tol2 ley terima awk seadanye....sy tkut awk akn kehilangnnye utk slame-lamenye :(

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...