Khamis, 3 Mac 2011

Serius Aku Benci Dengan Polis Dunia!Kita sedia maklum dengan kata-kata Prof Sheikh Dr Yusuf al-Qaradhawi mengenai krisis yang berlaku di Libya serta fatwa yang dikeluarkan beliau
"Aku mengeluarkan fatwa sekarang supaya Gadhafi dibunuh! Barangsiapa samada pegawai tentera atau tentera biasa atau mana-mana individu yang mampu untuk membunuhnya, maka jangan teragak-agak untuk membunuhnya! Ianya semata-mata untuk menyelamatkan rakyat dari kejahatan dan kezaliman lelaki gila ini!"

Bergegar dunia Islam dengan fatwa yang dikeluarkan oleh Sheikh..


Lalu dijawab oleh sang pemerintah
"Aku tidak akan tunduk atas desakan ini. Aku tidak akan berundur dari tanah ini dan akan mati sebagai seorang SYAHID!"Terpinga-pinga aq... Dalam peperangan ini. Apa mungkin seorang yang darahnya dihalalkan bisa mati syahid?Libya.. Negara di utara Afrika yang kaya dengan emas hitam. Sudah lama diperhatikan oleh Sang Polis Dunia. Sang Polis Dunia yang berlagak hebat bagaikan tiada yang mampu menyaingi kekuatan yang dimilikinya khabarnya telah menggerakkan angkatannya untuk menghampiri perairan Libya. Pembantaian rakyat di Benghazi serta Tripoli dijadikan alasan. Walhal emas hitam dijadikan sasaran. 1 lagi negara Islam akan tumbang. Segalanya berlaku kerana kelemahan kita sendiri..
Semoga Allah beri kekuatan kepada rakyat Libya untuk menghadapi suasan genting ini. MATILAH GADHAFI! HANCUR AMERIKA!

3 ulasan:

  1. assalamualaikum....
    jgn la mara sgt....lom tentu agi pihak yg terlibat nk kenekn hukuman pd Gadhafi ni....
    awk sabar la...one day akn terbals segala perbuatannye nty :)

    BalasPadam
  2. aku nak siarah di blog yang comel ni

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...